Kerava voisi olla edelläkävijänä työttömien työllistymisen tukemisessa. Tarkoitan tällä ylimääräistä rahallista tukea niille työttömille, jotka osallistuvat työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin esim. työharjoitteluun, koulutukseen tai kuntouttavaan työtoimintaan.

Nykytilanteessa työmarkkinatukea saava, saa vain 8€ ylläpitokorvauksen työmarkkinatuen lisäksi, osallistuessaan edellä mainittuihin toimenpiteisiin.  Todellisuudessa 8€ ylläpitokorvaus ei kata työttömän kuluja osallistumisestaan toimenpiteisiin (matkat+ateriat).  Tämä saa työttömän haluttomaksi osallistumaan työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin ja samalla passiiviseksi, sillä työttömän ei kannata osallistua vapaaehtoisesti.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Rahallinen ylimääräinen tuki toimenpiteisiin osallistuvalle, aktivoisi ja kannustaisi työtöntä osallistumaan omatoimisesti toimenpiteisiin ja sitä kautta mahdollisesti palaamaan nopeammin työelämään. Työttömät ovat useilla internetin keskustelufoorumeilla todenneet olevansa orjatyövoimaa, jota käytetään härskisti hyväksi työvoimapoliittisissa toimenpiteissä ja vaatineet palkkaa osallistumisestaan toimenpiteisiin.

 

Palkan maksaminen toimenpiteisiin osallistuvalle vaatii, useiden eri lakien uusimista ja se on aikaa vievä prosessi. Ehdottamani ylimääräinen tuki olisi maksettava täydentävänä tai ennaltaehkäisevänä toimeentulotukena, jolloin sen voisi ottaa nopeastikin käyttöön, ilman lainmuutoksia. Määrältään se voisi olla esim. 200€/kk, jolloin työttömälle jäisi vähän taloudellista hyötyäkin, osallistumisestaan toimenpiteisiin.