Kunnallisvaalit lähestyvät, ehdokkaat aloittavat vaalityötänsä, valtakunnassa kaikki hyvin vai onko?

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Parannettavaa löytyy paljonkin valtakunnassamme, joten asetuin ehdolle kunnallisvaaleihin. Siis olen Keravalla perussuomalaisten ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2008.

Kaupunginvaltuusto on juuri se paikka, jossa tehdään lähinnä kuntalaisia koskevia päätöksiä.

 

Pyrkimyksenäni on parantaa kunnallisten palveluiden käyttäjien asemaa ja oikeuksia ja pyrkiä ehkäisemään päätöksenteon vääristymiä, koko hallintokoneistossa alkaen alimmista virkamiehistä ja päättyen kaupungin korkeimpaan johtoon. Pyrin myös parantamaan omaishoitajien, vanhusten, vähävaraisten, asunnottomien, yksinhuoltajien, lapsiperheiden, eläkeläisten, työttömien, sairaiden ja muiden asemaa ja oikeutta riittäviin kunnallisiin palveluihin.

 

Otetaanpas vähän pakkia ja palataan päätöksenteon vääristymiin, mitä ne ovat?

Päätösvääristymiä on tutkinut mm. oikeustieteen tohtori Petter Kavonius. Hänellä on erittäin hyvä kirjoitus päätösvääristymistä EOK:n sivuilla.

Nyt heräsi monille kysymys suhteestani EOK:hon, olen EOK:ryn jäsen ja sen liittovaltuuston varajäsen. EOK:ssa olemme havainneet mm. seuraavaa.

 

" EOK:n oman seurannan mukaan viranomaisissa on esiintynyt hyvästä hallintotavasta poikkeavia, asenteellisia ja laittomia menettelytapoja, joiden myöntämisestä on muodostunut viranomaiselle arvovaltakysymys. Kun virheitä ei haluta myöntää, siitä seuraa usein, että niitä aletaan peitellä."

 

 

Olen henkilökohtaisesti törmännyt myös Keravalla, alempien virkamiehien tekemiin laittomuuksiin ja kärsinyt niistä.  Olen puuttunut niihin mm. kanteluilla laillisuusvalvojille ja mm. sosiaali- ja terveysvirasto saanut useita huomautuksia laillisina pitämistään laittomuuksistaan.

Keravalla pitää ottaa sosiaaliviraston käytännöt tarkasteluun ja epäkohtiin pitää saada pikaisia korjauksia.

 

 

Toisinsanoen vastustan kaikenlaista laittomuutta ja kähmintää virkamiesten toiminnassa. Pyrin avoimuuden ja laillisuuden edistämiseen kaikessa viranomaistoiminnassa ja päätöksenteossa, kunnallisella ja valtakunnallisella tasolla.